Over de Kanovijver

In de bebouwde kom van Ermelo, in de wijk Ermelo-Zuid, bevindt zich sinds 1933 IJsclub De Kanovijver. Het speelpark is in de zomer van maandag tot en met zaterdag geopend en wordt gerund door vrijwilligers. Ook het onderhoud wordt gedaan door vrijwilligers.

De Kanovijver biedt vermaak voor kinderen tot ongeveer twaalf jaar met een kinderzwembad, een lekkere ligweide met picknicktafels en natuurlijk de grote vijver. Deze is gemiddeld 65 cm diep en wordt gebruikt voor kanovaren, waterfietsen en surfplanken die u voor een klein bedrag bij ons kunt huren.

Ook op de speelweide is veel te doen, zodat ook met minder lekker weer genoeg vertier is: 

 • 4 grote trampolines, 
 • familieschommel, 
 • klimrekken, 
 • een spannende draaiwip, 
 • een grote klimtoren, 
 • kabelbaan, 
 • tafeltennistafel en 
 • een touwschommel

Het terrein wordt afgesloten met een hek en is erg kindvriendelijk. U mag zelf eten en drinken meenemen, maar er zijn ook allerlei lekkere dingen te koop: koffie/thee, frisdrank, ijs, snoep en chips. Ook zijn er kleedhokjes en wc’s aanwezig.

Vanaf 20 april tot september zijn we doordeweeks vanaf 15.00 uur geopend. Op woensdag en zaterdag openen we om 13.00 uur. In de vakanties zijn we langer geopend. Als het regent zijn we gesloten.

IJsbaan

Als er ijs ligt, wordt er geschaatst op de Kanovijver. Hou hiervoor onze social media kanalen in de gaten.

Gondelier

Naast de speelweide en de kanovijver staat het herkenbare achthoekige gebouw De Gondelier, dat we kunnen verhuren voor vergaderingen, bijeenkomsten en dergelijke. 

Wilt u bijdragen aan dit mooie speelpark midden in Ermelo? Word (ondersteunend) lid of meld u aan als vrijwilliger.

U kunt De Kanovijver ook gebruiken als school of groep, lees hier meer informatie.

Meld u aan als vrijwilliger

De Kanovijver draait uitsluitend op vrijwilligers, zonder hen zou het speelpark niet kunnen bestaan. Wilt u ook bijdragen aan het voortbestaan van De Kanovijver? Dan kunt u zich bijvoorbeeld aanmelden als vrijwilliger. Binnen De Kanovijver hebben we verschillende soorten vrijwilligers.

Kassa vrijwilligers

Dagelijkse zitten er minimaal twee vrijwilligers bij de kassa om entree in ontvangst te nemen, kano’s te verhuren en lekkernijen te verkopen. Een middag in het zonnetje (of onder de mooie parasol) genieten van blije kinderen en hun ouders. U kunt een vaste middag per week werken, om de week of onregelmatig. (Klein-)kinderen kunnen natuurlijk gewoon mee. 

Klus vrijwilligers

Elke woensdagavond komt het klusteam bijeen om diverse werkzaamheden te verrichten. Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers

Voorkomende werkzaamheden:

 • Schilderwerkzaamheden
 • Reparatie van kano’s, waterfietsen en speeltoestellen;
 • Gras-/kantenmaaien of snoeiwerkzaamheden;
 • Controle van kwaliteit zwembad

Vrijwilligers Gondelier

Naast de kanovijver staat/zit het herkenbare achthoekige gebouw, De Gondelier. Deze wordt het hele jaar door verhuurd voor bijeenkomsten, cursussen, vergaderingen en privéfeesten. Op dit moment zijn we dringend op zoek naar een coördinator/planner én vrijwilligers voor de bardiensten. Ook hierbij werken altijd twee vrijwilligers samen.