Over de Kanovijver

In de bebouwde kom van Ermelo, in de wijk Ermelo-Zuid, bevindt zich sinds 1933 IJsclub De Kanovijver. Het speelpark is in de zomer van maandag tot en met zaterdag geopend en wordt gerund door vrijwilligers. Ook het onderhoud wordt gedaan door vrijwilligers.

De Kanovijver biedt vermaak voor kinderen tot ongeveer twaalf jaar met een kinderzwembad, een lekkere ligweide met picknicktafels en natuurlijk de grote vijver. Deze is gemiddeld 65 cm diep en wordt gebruikt voor kanovaren, waterfietsen en surfplanken die je voor een klein bedrag bij ons kunt huren.

Ook op de speelweide is veel te doen, zodat ook met minder lekker weer genoeg vertier is: 

  • 4 grote trampolines, 
  • familieschommel, 
  • klimrekken, 
  • een spannende draaiwip, 
  • een grote klimtoren, 
  • kabelbaan, 
  • tafeltennistafel en 
  • een touwschommel

Het terrein wordt afgesloten met een hek en is erg kindvriendelijk. Je mag zelf eten en drinken meenemen, maar er zijn ook allerlei lekkere dingen te koop: koffie/thee, frisdrank, ijs, snoep, koeken en chips. Ook zijn er kleedhokjes en wc’s aanwezig.

Vanaf april tot september zijn we doordeweeks vanaf 15.00 uur geopend. Op woensdag en zaterdag openen we om 13.00 uur. In de vakanties zijn we langer geopend. Als het regent zijn we gesloten.

IJsbaan

Als er ijs ligt, wordt er geschaatst op de Kanovijver. Hou hiervoor onze social media kanalen in de gaten.

Gondelier

Naast de speelweide en de kanovijver staat het herkenbare achthoekige gebouw De Gondelier, dat we kunnen verhuren voor vergaderingen, bijeenkomsten en dergelijke. 

Wil je bijdragen aan dit mooie speelpark midden in Ermelo? Word (ondersteunend) lid of meld je aan als vrijwilliger.

Je kunt De Kanovijver ook gebruiken als school of groep, lees hier meer informatie.

Bestuur

Bestuur Kanovijver 2023
Bestuur Kanovijver 2023
Het bestuur van de Kanovijver regelt alles rondom de vrijwilligers, het onderhoud, speeltoestellen, contacten met gemeente, inkoop, planning en financiën. Momenteel bestaat het bestuur uit (v.l.n.r.) Rowan van de Pol (secretaris), Lilian Visser, Harry van de Pol (penningmeester), Chantal van Nijhuis en Ron IJdo (voorzitter).