Zonnepanelen bij de Kanovijver

Begin 2019 hebben we bij de Kanovijver voor ongeveer €4000 elektriciteit gebruikt. Toen de coronacrisis kwam en er geen inkomsten waren, hebben we gekeken hoe we efficiënt geld kunnen besparen. Al snel zagen we de grote kostenpost van de energie inkoop. Deze is goed te verlagen door een nuttige investering te doen. Zonnepanelen op de werkplaats moest het worden. Direct hebben we twee bedrijven uitgenodigd om een offerte te doen. Omdat de totale kosten om en nabij de €20.000 zouden worden, moesten we een goedkeuring vragen van onze leden tijdens de ledenvergadering.

Rabobank

In de aanloop naar de ledenvergadering ontvingen wij een uitnodiging om mee te doen aan de verduurzamingswedstrijd voor maatschappelijke gebouwen van de Rabobank. Deze hebben we helaas niet gewonnen. Echter hebben we wel een mondelinge toezegging gehad voor een startkapitaal van €5.000 voor de zonnepanelen.

Veluwe Energie

Doordat we mee deden met de actie van de Rabobank werden we benaderd door Veluwe Energie, een coörperatie die Ermelose organisaties wil helpen met het investeren in zonne-energie. Zij hebben ons aangeboden mee te denken en te helpen met de realisatie van de zonnepanelen. Na de eerste ontmoeting met Veluwe Energie kwamen ze bij ons terug met een idee om naast de werkplaats ook de Gondelier te voorzien van zonnepanelen. Bij de provincie is een gunstige subsidie beschikbaar om de Gondelier te verduurzamen. Om de Gondelier ook te voorzien van zonnepanelen moet het dak vervangen worden. Ook hiervoor is een subsidie beschikbaar bij de provincie.

Op dit moment zijn we samen met Veluwe Energie offertes aan het aanvragen zodat we de subsidieaanvraag kunnen doen. Wanneer we daar groen licht voor hebben kunnen we verder gaan kijken naar de realisatie. Tijdens de ledenvergadering hebben we goedkeuring ontvangen voor de investering en de aanwezige leden hebben ons aangegeven dat het belangrijk is dat de Kanovijver verduurzaamd en toekomstbestendig wordt.

Als er ontwikkelingen zijn horen jullie dat via onze nieuwsbrief.