‘De mensen zijn altijd zo blij als ze komen’

“Dit is nu mijn zesde jaar als vrijwilliger bij de Kanovijver. Ik speelde hier als kind al, moet je nagaan. En als tiener kwam ik hier schaatsen. Toen ik hier jaren later met de kleinkinderen kwam, zei ik altijd: ‘Als ik met pensioen ga, dan kom ik hier ook als vrijwilliger werken.’ Nou en dat zijn ze niet vergeten.”

Geboren en getogen Ermelose. Carla Heemskerk (72) werkte tot haar pensioen als secretaresse, maar was daarnaast ook altijd vrijwilliger in de zorg, eerst bij GGZ Veldwijk en later bij ‘s Heerenloo waar ze gastgezin voor was.

“Mijn eerste secretaresse-baan was bij GGZ Veldwijk, dus zodoende ben ik daar terecht gekomen als vrijwilliger, via de Lukaskerk. Ik heb het zelf altijd heel erg goed gehad en dan vind ik het belangrijk dat je je ook inzet voor een ander.”

Elke donderdag werkt Carla bij de kassa, terwijl haar man elders vrijwilligerswerk doet. Ook ontvangt ze bij De Kanovijver regelmatig scholen buiten de openingstijden om.

“De mensen zijn altijd zo blij als ze komen, vol goede zin. Ook de samenwerking tussen de vrijwilligers onderling is heel goed. Iedereen helpt elkaar of valt voor elkaar in. Heel fijn is dat.”

Ze hoopt nog jaren als vrijwilliger aan de slag te kunnen.

“Het geeft zoveel voldoening.”

(Ook vrijwilliger worden bij De Kanovijver? Lees hier meer)