‘Je hebt zulke leuke collega’s’

Met de Avondvierdaagse liep ik hier langs met de kinderen en ik dacht: ‘Hé wat is dat voor leuke plek, waarom ken ik ik dit nog niet?’ Toen ik op Facebook zag dat ze bijna dicht moesten wegens een gebrek aan vrijwilligers dacht ik, dat laat ik niet gebeuren.”

Inmiddels begint Chantal (35) aan haar derde zomer als vrijwilliger bij de Kanovijver. Soms gaan kinderen Ian (10) en Livvy (11) nog mee, maar niet altijd meer. Twee keer per maand werkt ze bij de kassa.

“Komend jaar wat minder, omdat ik wat meer werk nu. Maar dat is geen probleem, ze zijn blij met alle hulp.” Naast kassa-werk zit Chantal ook een jaar in het bestuur en maakt ze onderdeel uit van het marketingteam. Ze beheert de Facebookpagina, laat promotiemateriaal maken en organiseert evenementen. Als tijdens een bestuursvergadering blijkt dat er bepaald materiaal nodig is, heeft Chantal aan het eind van de vergadering via Marktplaats vaak al iets geregeld. Ook staat ze regelmatig achter de bar in de Gondelier.

“Het is altijd gezellig en je hebt zulke leuke collega’s. De Kanovijver is lekker laagdrempelig en iedereen die hier komt heeft goede zin en maakt graag een praatje. Ik kom altijd met een voldaan gevoel thuis.”