‘Ik kom altijd met energie thuis’

Tilly van Asselt (52) werkt al ruim vier jaar bij de kassa. Ook gaat ze binnenkort aan de slag in de Gondelier, die soms wordt verhuurd voor partijen. Daarbij helpt ook haar man Dick. Samen met hem heeft ze drie volwassen zonen, die allemaal nog thuis wonen.

“Toen zij jong waren, gingen we ook regelmatig naar De Kanovijver”, vertelt Tilly. “En later liep ik hier vaak langs. Toen gaf Dick een keer een feestje in de Gondelier en zo kwam ik in contact met De Kanovijver en meldde ik me aan als vrijwilliger. En ik werk er nog steeds met plezier, ik kom altijd met energie thuis, het is zo gezellig.”

Tilly werkt op verschillende dagen, want haar werktijden zijn onregelmatig. Ze werkt als woongroepbegeleider op ‘s Heerenloo voor mensen met een zeer laag niveau, soms met een ontwikkeling van negen maanden oud. Net als meer vrijwilligers die in de zorg werken, geeft ze zodra ze haar rooster heeft haar beschikbare dagen door aan Ron, voorzitter van De Kanovijver en degene die het rooster maakt.

“En dan plant hij mij in. Zo werk ik ongeveer een dag per week en soms val ik nog extra in. Het is ook een leuke club vrijwilligers, waarbij iedereen zich zo goed inzet. En in de zomer zijn de maatschappelijke stagiairs van Groevenbeek ook een mooie aanvulling.”

Is er nog iets dat mensen zouden moeten weten over De Kanovijver?

“Ondanks de leuke groep vrijwilligers, hebben we eigenlijk nog wel wat meer hulp nodig.”

(Ook vrijwilliger worden bij De Kanovijver? Lees hier meer)