‘We maken er een fantastisch feest van’

De Kanovijver bestaat dit jaar 90 jaar! Reden voor veel feestjes dit jaar en een mooie gelegenheid om kennis te maken met de voorzitter van de club, Ron IJdo.

“Ik kwam hier in 2003 terecht via mijn buren, die runden destijds de kantine, de Gondelier.”

Ron is beroepsmilitair, in 1985 werd hij bij de infanterie in Ermelo geplaatst. Hij is onder meer uitgezonden naar Libanon en Afghanistan. In die tijd werkte hij ook in restaurant De Witte Herbergh, dus hij had de horeca-ervaring al. Ook bij het leger organiseerde hij graag feesten, partijen of teambuilding uitjes.

“Eerst draaide ik in de kantine bardiensten, later ging ik ook klussen. Dit deed ik ook al bij De Alexandergroep (scouting red.). Daarna kwam ik in het bestuur, waar ik uiteindelijk voorzitter werd.”

Sindsdien is het takenpakket van Ron nog meer uitgebreid. Zo zit hij soms bij de kassa, doet hij het groen, de inkoop, regelt hij maatschappelijke stagiairs, heeft hij contacten met de VVV en maakt hij de planning. Dat laatste zou hij graag willen uitbesteden, maar er is nu geen vrijwilliger die dat over kan nemen. Ondanks het flinke takenpakket denkt Ron niet aan stoppen:

“Het is toch geweldig om die kinderen te zien genieten en hun ouders ook. En we werken met een prachtig team van vrijwilligers.”

Ron is getrouwd met Maaike en heeft drie volwassen dochters die gek genoeg nooit bij De Kanovijver hebben gespeeld.

“We woonden toen in Ermelo-West, daar kende je – als import – de Kanovijver helemaal niet.”

Dit jaar bestaat de Kanovijver dus al negentig jaar, in 1933 ging de eerste schop in de grond.

Ron kijkt uit naar het jubileum: “We maken er een fantastisch feest van, het is toch een prachtige speelplek.”