‘Op de woensdagavond is er een hoop gezelligheid’

“Ik was een jaar of tien, twaalf en speelde hier vaak na schooltijd. Toen begon ik mee te helpen met grasmaaien of opruimen. Zo kwam ik hier als vrijwilliger terecht.”

Rowan van de Pol (27) groeide op aan de Suikerbakker en was als jong ventje dus al vaak te vinden bij de Kanovijver. In die tijd werd er nog geklust tijdens de openingstijden en hij hielp graag even mee. Nu is hij onderdeel van het klusteam dat elke woensdagavond bezig is om het terrein te onderhouden: kantjes maaien, kano’s en speeltoestellen controleren en repareren, bomen snoeien en ander groenonderhoud.

“Op de woensdagavond is er een hoop gezelligheid. Soms wordt het met slecht weer later dan als het mooi weer is, haha. Sommige vrienden verklaren me voor gek dat ik hier elke woensdag bezig ben, maar ik zou niet weten waarom ik hier mee zou stoppen.”

In het dagelijkse leven werkt Rowan als procesmonteur bij het waterschap Vallei en Veluwe en woont hij met zijn vriendin Stephanie in De Enk. Behalve in het klusteam is hij sinds een aantal jaren ook secretaris van De Kanovijver, zit hij in het marketingteam en doet hij een stukje planning.

“Ik ben echt trots op de Kanovijver omdat hij al zo lang bestaat en hoe we het met z’n allen draaiende houden zonder subsidie.”

Rowan zit ook graag om de week op zondagochtend bij de bootjesclub die gebruik maakt van De Kanovijver. Een drukke agenda dus naast zijn fulltime baan.

“Ja, Stephanie wist toen ze me leerde kennen dat ze de Kanovijver erbij kreeg”, besluit Rowan lachend.

(Ook vrijwilliger worden bij De Kanovijver? Lees hier meer)